Simons: "Niet janken, maar voor de spiegel staan"

Ger
9 september 2008, 15:16

Timmy Simons ergert zich aan de uitspraken van Daniel Van Buyten na het duel met Estland (3-2 zege) over een gebrek aan communicatie bij de Belgische ploeg. Volgens de verdediger van Bayern München lijken zijn collega's bij de Rode Duivels 'doofstom'.

"Je moet niet janken, maar voor de spiegel gaan staan", reageert Simons tegen Sporza op de kritiek. "Ik ga niet iemand anders afkraken. Iedereen moet meer spreken. Iedereen is verantwoordelijk. Als je problemen hebt, praten we het uit en gaan we er weer tegenaan. Maar niet via de pers."

"Er is altijd wel wat om over te discussiëren bij de nationale ploeg", gaat de PSV'er, die de aanvoerdersband bij België draagt, verder. "Maar we moeten geen verdeeldheid creëren. Ik denk niet dat er veel problemen zijn."

Van Buyten vlakt zijn uitspraken in de Gazet van Antwerpen inmiddels af. "Ik wil geen kritiek geven, ik kaart alleen iets aan om de ploeg sterker te maken. Die tegengoals tegen Estland moeten we zien als een waarschuwing."

"Bij Bayern hamert Klinsmann er voortdurend op dat we elkaar moeten coachen. Hier gebeurt het dat er tien minuten voorbijgaan zonder dat er een woord gezegd wordt. In het moderne voetbal kan dat niet. Simons communiceert wél, anderen zouden dat ook meer moeten doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen