Bellamy wil loopbaan redden met zuurstoftentje

8 oktober 2008, 11:22

Craig Bellamy denkt een manier te hebben gevonden om fitter te worden. De 29-jarige aanvaller, die regelmatig te maken heeft met fysieke problemen, slaapt sinds kort elke avond in een zuurstoftentje. Op die manier hoopt de aanvaller het herstel van blessures te versnellen en zijn algemene conditie te verbeteren.

Zuurstoftentjes worden steeds vaker gebruikt in de sportwereld. Het geldt als een alternatief voor een hoogtestage. Onder meer olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden liet deze zomer weten dat hij, ter voorbereiding op de Olympische Spelen, maandenlang in een zuurstoftentje sliep. Het lichaam maakt op die manier meer rode bloedlichaampjes aan, wat voor een betere conditie zorgt.

Volgens Bellamy kan zijn lichaam zoiets wel gebruiken. "Dit is een beslissende fase in mijn carrière, ik moet elke kans aangrijpen. Daarom slaap ik nu elke avond in mijn tentje", aldus de aanvaller, die in het afgelopen jaar door blessures slechts zes officiële wedstrijden speelde. Nu is hij, naar eigen zeggen, weer topfit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen