Penders als bankzitter mee naar Ajax

11 december 2008, 16:47   Bijgewerkt: 11 december 2008, 17:00

Rob Penders keert terug in de selectie van NAC Breda. De routinier reist als bankzitter mee naar de Amsterdam ArenA waar de Bredanaars morgenavond de vijftiende speelronde openen met de topper tegen Ajax. De verdediger stond de voorbije weken buiten spel met een hamstringblessure.

"Rob is nog niet ver genoeg om te kunnen beginnen, maar mocht de wedstrijd erom vragen, dan kunnen we hem korte tijd laten spelen", zegt coach Robert Maaskant op de clubsite van de Parel van het Zuiden, die de afgelopen twee duels met 4-0 verloor van respectievelijk Sparta Rotterdam en ADO Den Haag.

De terugkeer van Penders komt Maaskant goed uit. De oefenmeester kan in deze periode namelijk geen beroep doen op een groot aantal spelers. Martijn Reuser, Kurt Elshot, Ellery Cairo, Tim Gilissen en Matthew Amoah zijn allen afwezig als gevolg van een blessure. De Spaanse middenvelder Enric Valles Prat is inmiddels hersteld van zijn bovenbeenblessure, maar is nog niet wedstrijdfit.

Door alle blessures moet Maaskant de nodige aanpassingen doen in de basisformatie. Zo staat Tyrone Loran centraal in de defensie en fungeert Anthony Lurling als spits, waardoor jongeling Michiel Kramer weer plaats moet nemen op de bank. De vrijgekomen linksbuitenpositie wordt ingenomen door Donny Gorter.

Vermoedelijke opstelling NAC Breda:

Ten Rouwelaar; Feher, Loran, Zwaanswijk, Mtiliga; Van der Leegte, Kwakman, De Graaf; Kolkka, Lurling, Gorter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen