Hoyzer richt zich op american football

2 maart 2006, 14:03

De Duitse schandaalscheidsrechter Robert Hoyzer gaat zich toeleggen op een nieuwe loopbaan. De arbiter verwisselt het voetbal voor american football en staat op het punt een contract te tekenen als kicker bij Berlin Adler. "Ik train sinds een week met deze club mee en hoop volgende week een contract te tekenen", aldus Hoyzer.

Hoyzer raakte vorig jaar in opspraak in een omkoopschandaal in het Duitse voetbal. Hij werd daarvoor uiteindleijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en vijf maanden. De advocaat van de ex-scheidsrechter is tegen die straf in beroep gegaan. Verwacht wordt dat nog deze maand een definitieve uitspraak gedaan zal worden in de geruchtmakende zaak. 

Heracles-doelman Pieckenhagen, die in het doel stond tijdens de beruchte wedstrijd tussen HSV en Paderborn, hoopt in ieder geval dat Hoyzer achter de tralies moet. "Twee jaar cel staat in geen enkele verhouding met het misdrijf dat hij begaan heeft. Hij heeft niet alleen sportmensen bedrogen, maar ook alle Duitse voetbalfans en eerlijke mensen die het leuk vinden om te wedden op sportwedstrijden. Bovendien heeft hij het niet één keer gedaan, maar meerdere keren. Als ik het voor het zeggen zou hebben, had Hoyzer een veel langere celstraf gekregen", liet de doelman enige tijd geleden weten aan FCUpdate.nl.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen