Kaiserslautern wil Wilmots terughalen

16 maart 2006, 11:53

Als het aan 1.FC Kaiserslautern ligt, keert Marc Wilmots binnenkort terug naar de Betzenberg. De voormalig Belgisch international, die in Duitsland naam maakte als speler van Schalke '04, kan in Kaiserslautern sportief directeur worden. In het verleden was Wilmots als interim-trainer al kort werkzaam bij Kaiserslautern.

Nadat Wilmots zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, stortte hij zich kort op een avontuur in de politiek. De ex-voetballer nam plaats in de Belgische senaat, waar hij verantwoordelijk werd voor de ontwikkeling van sport en jongeren. Na een jaar had Wilmots echter genoeg van deze functie, waarna hij als trainer aan de slag ging bij eersteklasser Sint-Truiden. Ook dit avontuur liep op niets uit, waardoor Wilmots momenteel op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Deze uitdaging zou wel eens in Kaiserslautern kunnen liggen. De ploeg maakt een dramatisch seizoen door en knokt tegen degradatie. Teammanager Olaf Marschall heeft al aangegeven dat hij zijn werkzaamheden na dit seizoen neer zal leggen en volgens het Duitse Kicker is Wilmots de belangrijkste kandidaat om deze functie over te nemen. Wilmots zou een contract kunnen tekenen als sportief directeur, waarmee hij ook wat werkzaamheden van trainer Wolfgang Wolf overneemt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen