Didulica adviseert: "Geef Romero af en toe rust"

25 november 2009, 11:30

Joey Didulica zit bij AZ in een lastige spagaat. De Australiër probeert zijn teamgenoot Sergio Romero zo veel mogelijk te helpen, maar beseft ook dat de slechte vorm van de Argentijn zijn eigen kansen op een basisplek doen stijgen.

"Dat is zo, ja", liet de tweede doelman van AZ na afloop van de CL-wedstrijd tegen Olympiakos weten aan FCUpdate.nl. "Maar ik doe wat ik kan om Sergio te helpen. Dit is voor hem een lastige periode. Hij heeft nu een collega nodig, geen vijand."

Didulica erkent dat hij er na afgelopen zaterdag, toen Romero twee keer in de fout ging tegen Roda JC, voorzichtig rekening mee hield dat hij tegen Olympiakos onder de lat zou staan. "Ik was er klaar voor, er bestond een kans dat ik zou spelen. Maar de trainer besloot vertrouwen te geven aan Romero. Ik ben blij dat hij het tegen Olympiakos goed gedaan heeft. Dit kan voor hem een nieuw begin betekenen."

Romero kan een 'nieuw begin' wel gebruiken, want hij worstelt al weken met zijn vorm. Didulica heeft wel een verklaring voor de mindere fase waarin zijn collega verkeert. "Sergio is pas 22 jaar. Als jonge speler krijg je een keer te maken met een periode dat het even tegen zit. Dat is helemaal niet erg, daar word je sterker van. Ga maar na: binnen één seizoen is hij kampioen met AZ en eerste keeper van Argentinië geworden. Dat is allemaal misschien een beetje overweldigend voor hem. Alles bij elkaar speelt hij bijna vijftig wedstrijden per jaar. Voor een jonge speler is dat veel, misschien te veel. Het zou geen kwaad kunnen om hem eens rust te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen