Braafheid ziet FC Groningen als belangrijkste rivaal

27 maart 2006, 00:21

Met nog vier wedstrijden te gaan neemt de spanning in de subtop van de eredivisie toe. FC Utrecht, Ajax, SC Heerenveen en FC Groningen vechten om twee posities bij de eerste vijf, die recht kunnen geven op Europees voetbal. Voorlopig heeft FC Utrecht, na de moeizame zege op Heracles, alle troeven in eigen hand. FCUpdate.nl blikt vooruit met Edson Braafheid, de sterke linksback van FC Utrecht die zelfs al in de belangstelling zou staan van Feyenoord. "Voor mij telt voorlopig alleen FC Utrecht", aldus de pas 22-jarige verdediger.

Dat was even slikken in Utrecht, half september 2005. Na vier wedstrijden stond de plaatselijke FC troosteloos onderaan in de eredivisie, met slechts één punt. Het nieuwe systeem met twee spitsen sloeg niet aan en doelman Grandel ontwikkelde zich langzaam maar zeker tot het lachertje van de eredivisie. Nu, zesentwintig wedstrijden later, lacht niemand echter meer om FC Utrecht. De ploeg van Foeke Booij is een solide machine geworden, die dit seizoen al te sterk was voor onder meer Feyenoord, AZ en Ajax.

Toch weet de verdediger maar al te goed dat de buit nog niet binnen is. "Natuurlijk staan we er nu fantastisch voor, maar we hebben nog vier wedstrijden te gaan. Dat worden vier finales. Heerenveen staat op drie punten en Groningen op vier, maar ik denk dat Groningen onze belangrijkste concurrent is. We moeten daar immers nog naar toe en thuis winnen ze bijna alles. Het is dan ook nog lang niet afgelopen. We staan nu vierde, maar het gaat er om waar we aan het eind van de rit staan."

Met zijn goede spel heeft Braafheid de belangstelling gewekt van diverse topclubs. De verdediger zette enige tijd geleden de onderhandelingen met FC Utrecht over een nieuw contract stop, maar toch wil hij niet vooruitlopen op een vertrek. "Ik heb altijd gezegd dat ik me voorlopig volledig wil richten op FC Utrecht", legt hij uit. "Natuurlijk is het een enorm compliment dat ik genoemd wordt bij topclubs, maar dat gevoel moet niet de overhand krijgen. Als jonge speler heb je ambities, maar mijn eerste doel is om prijzen te pakken met FC Utrecht. Europees voetbal zie ik ook als een prijs."

Komende vrijdag, in eigen stadion tegen RKC Waalwijk, kan Braafheid met Utrecht alvast een volgende stap zetten richting Europa. Hoe het daarna verder gaat, weet hij nog niet. "Eerst wil ik het seizoen goed afmaken met FC Utrecht en met Jong Oranje op pad gaan. Wat er daarna komt, zie ik dan wel. Daar ben ik nu nog niet mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen