Inter-coach Mourinho drie wedstrijden geschorst

Koen Freriks
22 februari 2010, 18:52   Bijgewerkt: 22 februari 2010, 19:26

José Mourinho moet de komende drie wedstrijden van Internazionale in de Serie A vanaf de tribune volgen. De trainer van de Italiaanse koploper is maandag geschorst vanwege beledigende gebaren naar de scheidsrechter tijdens het duel tegen Sampdoria. Hij kreeg ook een boete van 40.000 euro opgelegd wegens sneren naar de arbitrage. 

Mourinho was niet de enige die gefrustreerd was tijdens de chaotische wedstrijd, die in 0-0 eindigde. De spelers Walter Samuel en Ivan Cordoba van Inter werden voortijdig van het veld gestuurd. Zij moeten het eerstvolgende competitieduel van hun club missen. 

Daarnaast moeten ook twee middenvelders op de tribune plaatsnemen. Esteban Cambiasso en Sulley Muntari kregen twee wedstrijden schorsing, omdat ze zich na afloop van de wedstrijd hebben misdragen. 

Mourinho kreeg de zware straf voor het "herhaaldelijk betwisten van de beslissingen van de scheidsrechter gedurende de wedstrijd, wangedrag zoals het maken van een handboeigebaar en het beledigen van de scheidsrechter en zijn assistenten in de rust", luidde de verklaring van de bond.

Stopteken

De Portugees sprak na afloop van de wedstrijd niet met de pers en heeft dus zijn handboeigebaar niet uitgelegd. Voorzitter Massimo Moratti van Inter deed maandag een poging. "Misschien bedoelde hij dat hij wilde dat we stopten", zei hij.

De Italiaanse bond heeft het duidelijk gehad met Mourinho, die al herhaaldelijk is berispt en beboet voor aanvaringen met de arbiters. Hij beweert dat ze Inter voortdurend benadelen. "Er zijn elke keer van die gebaren die niet kunnen en opmerkingen die ergernis wekken", vertelde directeur Giancarlo Abete van de voetbalbond. "Het is een belangrijke fase van het seizoen waarin behoefte is aan respect voor elkaar en geen oververhitte reacties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen