Graafschap biedt Cambuur-fans kratten bier aan

6 april 2006, 13:17

Het lokale Achterhoekse radiostation Optimaal FM heeft een ludieke actie bedacht om er voor te zorgen dat De Graafschap zich zal plaatsen voor de play-offs. Supporters van De Graafschap zijn opgeroepen om een krat bier te schenken aan de fans van Cambuur Leeuwarden wanneer zij de Friese club naar een overwinning schreeuwen op FC Den Bosch, de rivaal van De Graafschap in de strijd om het laatste ticket voor de play-offs. 

De Graafschap moet vrijdag zelf winnen in en tegen Zwolle om deelname aan de play-offs veilig te stellen. Ze zijn dan wel afhankelijk van puntverlies van de Brabantse concurrent bij Cambuur Leeuwarden. Verschillende Graafschapsupporters hebben al positief gereageerd op de ludieke oproep en de nodige kratten bier afgeleverd bij de studio van Optimaal FM. 

Ook de selectie van De Graafschap reageerde enthousiast. Rogier Meijer heeft aangegeven het eerste krat bier te schenken aan de supporters van Cambuur Leeuwarden. Vele Graafschapcollega's vielen de middenvelder meteen bij, waardoor de eerste stapel kratten bier al een feit is.

Ook een Twentse bierbrouwer heeft positief gereageerd op het initiatief. Wanneer supporters van De Graafschap kratten bier inleveren van haar merk, zal de bierbrouwer het totaal aantal ingeleverde kratten bier aanvullen tot een zéér riant aantal. Voorwaarde blijft wel dat Cambuur wint van FC Den Bosch, een gelijkspel volstaat niet.

De supportersvereniging van Cambuur Leeuwarden zal bij winst op FC Den Bosch een supportersfeestavond organiseren op een nog nader te bepalen avond. De bierbrouwer zal dan zorgen dat de ingezamelde kratten bier naar Leeuwarden worden vervoerd.

Zowel in Leeuwarden als in Doetichem werd enthousiast gereageerd op het plan. "We hebben genoeg negativiteit meegemaakt het afgelopen seizoen. Op deze leuke manier kunnen we er toch weer een positieve draai aan geven en het seizoen goed afsluiten", aldus Cambuur-voorzitter Harjan van Dam.

FC Den Bosch en De Graafschap strijden beiden om een plek in de play-offs. De Brabanders staan met slechts één doelpunt verschil één plaats boven de Superboeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen