Huntelaar redt punt voor Schalke, Bayern wint

16 oktober 2010, 17:19   Bijgewerkt: 16 oktober 2010, 17:48

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 zaterdagmiddag behoed voor de zoveelste nederlaag van het nog prille seizoen. De Nederlandse goalgetter maakte tegen VfB Stuttgart tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. De veredelde topper eindigde daardoor in 2-2. Louis van Gaal kon na twee nederlagen op rij eindelijk weer eens juichen met Bayern München. Koploper FSV Mainz ging voor het eerst onderuit. Hamburger SV was daar verantwoordelijk voor.

Huntelaar is in de eerste maanden van het nieuwe seizoen één van de weinige lichtpuntjes in Gelsenkirchen. De Oranje-international scoort ouderwets veel, zowel voor zijn club als land. Zijn zes doelpunten in de Bundesliga verbloemen de dramatische seizoensstart echter niet. Met het gelijkspel tegen Stuttgart schiet de ploeg van Felix Magath eigenlijk niets op, behalve dat het Stuttgart onder zich houdt.

Toch mocht het blij zijn met een punt. Stuttgart was via Gebhart en Harnik twee keer op voorsprong gekomen. Edu deed alleen wat terug. Huntelaar eiste tien minuten voor tijd het buitenkansje wat Schalke kreeg op. Verder kwam de thuisploeg in de slotfase niet.

Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen zorgden voor de stunt van de dag. Mainz, tot vandaag de onbetwiste koploper van de Bundesliga, werd gevloerd. José Guerrero maakte een minuut voor tijd de enige treffer in het stadion van Mainz. De aanvaller uit Peru scoorde na een fraaie actie op de achterlijn van Ze Roberto. De late treffer zal als gerechtigheid voelen bij die Rothosen. Eerder werd een goal van Van Nistelrooy namelijk om onduidelijke redenen geannuleerd. Door deze nederlaag moet Mainz Dortmund op basis van het doelsaldo voorbij laten in het klassement. HSV staat nu derde, op zeven punten van de twee koplopers.

Ook Van Gaal vierde feest. Na nederlagen tegen Mainz en Dortmund won der Rekordmeister eindelijk weer eens. Mario Gomez bewees een uitstekende vervanger te zijn voor de geblesseerde Miroslav Klose. De Duitse pinchhitter maakte alle doelpunten in de 3-0 zege op Hannover 96. De landskampioen staat nu negende, met elf punten. Werder Bremen, deze week in de Champions League tegenstander van FC Twente, won ook. De noorderlingen, die eveneens slecht aan het seizoen zijn begonnen, zegevierde op eigen terrein met 2-1 over SC Freiburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen