Opgebloeide Janssen: "Been en ik lagen elkaar niet"

25 november 2010, 12:54   Bijgewerkt: 25 november 2010, 14:35

In 2007 werd hij met Jong Oranje Europees kampioen en stond hij te boek als een groot talent, maar inmiddels is Tim Janssen (24) behoorlijk uit beeld verdwenen. Na een teleurstellend avontuur bij NEC speelt de spits nu in Denemarken bij Esbjerg fB. In gesprek met FCUpdate.nl blikt hij terug op hoe hij in Nijmegen moeilijk kon aarden onder coach Mario Been, maar in Esbjerg de draad weer oppakte.

Dat laatste geldt eveneens voor het niveau in Nederland en Denemarken. “Wel wordt hier in de duels zoveel meer toegelaten dan in Nederland. Daar heb ik soms nog wat moeite mee. Daarnaast wordt hier meer de lange bal gespeeld, maar Esbjerg zou wel in de Eredivisie meekunnen, mits de speelstijl wordt veranderd. In Nederland kan je niet zo spelen als in Denemarken.”

Janssen is mogelijk wel aan zijn laatste maanden bezig in de kuststad, waar hij nog tot eind 2012 vastligt. Met zijn scoringsdrift heeft de Eindhovenaar zich in de kijker gespeeld bij Poolse, Roemeense en Duitse clubs, bevestigde zijn zaakwaarnemer Alex Kroes van de SEG onlangs in Deense media. Janssen laat zich echter niet van de wijs brengen. “Pas als de interesse écht concreet wordt, ga ik erover nadenken. Want ik denk dat elke club wel een lijstje heeft met daarop tien spitsen en dat verandert ook om de zoveel dagen. Zo ga je jezelf alleen maar gek maken. In principe sta ik wel open voor een vertrek, maar het is helemaal geen must.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen