Groningen door met geblesseerde V/d Laak

17 februari 2011, 15:53   Bijgewerkt: 17 februari 2011, 16:55

Koen van de Laak en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De aanvallende middenvelder (28) heeft donderdag zijn aflopende verbintenis bij de noorderlingen met één seizoen verlengd, tot medio 2012.

Van de Laak herstelt momenteel van de zware knieblessure die hij eind vorig jaar opliep in het competitieduel met Vitesse. Op dat moment was er nog geen besluit genomen over de toekomst van de oud-speler van FC Den Bosch, maar Groningen gaf wel direct aan rekening te houden met de omstandigheden.

“Zijn blessure was voor de club een aderlating binnen de selectie en voor Koen zelf uitermate vervelend vanwege het moment. De toekomst was echter het zwaarste dat telde en daarom zijn wij met Koen in gesprek gegaan over contractverlenging en daar zijn we naar tevredenheid met elkaar uit gekomen”, aldus technisch manager Henk Veldmate in een verklaring. “Wij vinden dat Koen op basis van zijn verdienste voor de club in de afgelopen jaren een nieuw contract verdient. Hij heeft zich vanaf dag één dat hij voor FC Groningen koos voor meer dan de volle honderd procent ingezet.”

Van de Laak, bezig aan zijn zesde seizoen in Groningen, is blij met het gebaar van het bestuur. “Dit is een hartstikke mooi gebaar van FC Groningen. Ik krijg nu de kans om me in alle rust op mijn revalidatie te concentreren”, zegt hij. “Dit geeft rust in mijn hoofd. Soms dacht ik wel: ‘wat nu?!’ Het was voor de eerste keer in mijn carrière dat ik transfervrij zou worden en was dus al bezig met de diverse opties. Dat verhaal valt dan in één keer weg. Dit eenjarige contract is een geweldige oplossing, waarvoor ik club dan ook zeker dankbaar ben.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen