Briljante Pato helpt Milan aan winst in topper

Koen Freriks
28 februari 2011, 22:41   Bijgewerkt: 28 februari 2011, 23:19

AC Milan heeft maandagavond een cruciale zege geboekt in de strijd om de landstitel. De koploper van de Serie A won met 3-0 van Napoli, waardoor het de bovenste plaats alleen in bezit houdt. Alexandre Pato was de grote uitblinker. 

De Braziliaanse aanvaller was maandag de grote inspirator van de titelfavoriet, die maandag met de hoge druk om moest gaan. Bij verlies zou Napoli namelijk op gelijke hoogte komen. In de eerste helft waren beide clubs daarom meer bezig met een schaakspel dan de zoektocht naar een doelpunt.

Na de rust kwam AC Milan los. Een volley van Mark van Bommel werd nog net gekeerd, maar Zlatan Ibrahimovic zette de thuisploeg vlak daarna alsnog op voorsprong. Een handsbal van Salvatore Aronica ging daaraan voraf.

Pato was gevaarlijk met enkele acties, maar gunde het tweede doelpunt aan Kevin-Prince Boateng. De assist door de benen van een Napoli-verdediger was echter zeer fraai. De spits maakte tien minuten later uit een counter zelf de 3-0. Hij krulde de bal in de bovenhoek. 

Urby Emanuelson mocht twintig minuten voor tijd invallen, Van Bommel had een basisplaats. Clarence Seedorf bleef - niet voor het eerst dit seizoen - de hele wedstrijd op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen