Martens voor vijf jaar naar AZ

28 april 2006, 15:49

AZ heeft bevestigd dat Maarten Martens deze zomer naar Alkmaar komt. De Belgische middenvelder van RKC liet vorige week al aan FCUpdate.nl weten dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de transfer officieel beklonken zou worden en dat is inmiddels het geval. De linksbenige middenvelder, die sinds februari buitenspel stond met een zware knieblessure, heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij de club uit Alkmaar.

"We hadden Maarten al een tijdje op het oog maar we wilden uiteraard wel weten hoe hij zou herstellen van zijn knieblessure", zegt technisch directeur Marcel Brands op de website van AZ over de transfer van de Belg. "Martens is nu getest en goedgekeurd en we zijn blij dat hij voor AZ heeft gekozen. Het is een jonge, aanvallend ingestelde speler die op meerdere plekken uit de voeten kan en dat soort spelers zien we graag bij AZ."

Vorige week, in een interview met FCUpdate.nl, liet Martens al weten dat AZ voor hem de ideale club was. "Het is een topclub in wording. Eigenlijk is het al een topclub, maar je hebt niet die enorme druk zoals je dat bij Ajax, Feyenoord of PSV kan hebben. Bovendien spreekt het type voetbal dat AZ speelt, me enorm aan. Dit is voor mij de ideale volgende stap in mijn carrière."

Martens, de aanvoerder van Jong België, speelde in het verleden één wedstrijd voor Anderlecht. Vervolgens stapte hij over naar RKC Waalwijk, waar hij in 55 wedstrijden acht doelpunten maakte. Hoeveel AZ betaalt voor de dynamische middenvelder, is niet bekend gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen