"Geen zinnig woord te zeggen over herstel Nesu"

10 mei 2011, 18:50   Bijgewerkt: 10 mei 2011, 19:02

Het kan nog lang duren voordat duidelijk wordt of Mihai Nesu volledig kan herstellen van de zware blessure die hij dinsdag tijdens de training opliep. De Roemeen heeft een nekwervel gebroken en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

"Mihai zei dat hij zijn handen en voeten niet kon bewegen en pijn had in zijn nek", zegt Simon Goedegebuure, de clubarts van FC Utrecht, op de website van de ploeg. "Ik heb toen kort wat medische onderzoeken gedaan en direct de ambulance gebeld."

De situatie lijkt dus bijzonder ernstig, al wil Goedegebuure niet op zaken vooruit lopen. "Het feit dat hij weinig gevoel had en lichaaamsdelen niet kon bewegen, maakt natuurlijk dat het een ernstige situatie is. Het is heel lastig een uitspraak te doen over zijn herstel. Belangrijk is dat er snel decompressie van de gebroken wervel plaatsvindt, zoals dat heet. Daarna zal moeten blijken hoe het functieherstel van de zenuwen is. Daar is nu nog geen zinnig woord over te zeggen. Het kan dagen, weken of maanden duren voordat daar een definitief oordeel over geveld kan worden."

De nekwervel van Nesu brak omdat een medespeler op hem terecht kwam, terwijl hij zelf viel. "Daarbij is zijn bovenlichaam dubbel geklapt", aldus de arts.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen