"Volendam met ABCD-systeem naar Eredivisie"

5 mei 2006, 09:54

FC Volendam is slechts twee wedstrijden verwijderd van de Eredivisie. De Noord-Hollandse ploeg begon het seizoen met een volledig vernieuwde en verjongde selectie, maar is er toch weer in geslaagd om aan de Eredivisie te ruiken. Hoe dat komt? Volgens trainer Brandts is het simpel: zijn ploeg werkt met het ABCD-model.

"Dat staat voor agressie, beleving, concentratie en discipline", verduidelijkt Brandts zijn geheimtaal. De oud-international heeft zijn ABCD-systeem ingevoerd om het maximale rendement uit zijn spelers te halen. "Je kunt nog wel zo technisch zijn, maar als je geen beleving hebt, dan kun je het vergeten. Als een speler beiden bezit, dan is hij een topper", legt hij uit in het Algemeen Dagblad.

Hoe hoog het systeem, en in dan in dit geval de letter D, in het vaandel staat bewijst de kwestie rond Samir el Gaaouiri. De aanvaller was met elf goals een belangrijke schakel in het Volendamse elftal, maar Brandts heeft hem voor de play-offs niet in zijn selectie opgenomen. Een gebrek aan discipline, legt Brandts uit. "Hij denkt niet mee bij balverlies. Bovendien heb ik hem al drie keer gewaarschuwd."

Zonder El Gaaouiri zal Volendam er vanavond in ieder geval alles aan doen om NAC Breda in de problemen te brengen. "Promotie is ons doel. Als we verliezen van NAC hebben we niet gefaald, maar we zullen absoluut teleurgesteld zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen