Genk bevestigt vertrek coach Vercauteren

9 augustus 2011 – Franky Vercauteren vertrekt definitief bij Racing Genk. De Belgische club bevestigt dinsdag dat de oefenmeester overstapt naar Al-Jazira, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. De vraag is alleen nog wanneer hij precies vertrekt.

De clubleiding van Genk heeft Vercauteren gevraagd om te blijven tot na de dubbele ontmoeting met het Israëlische Maccabi Haifa in de laatste voorronde van de Champions League, de coach laat woensdag weten of hij daarmee akkoord gaat.

Met Vercauteren op de bank werd Racing Genk vorig seizoen verrassend kampioen van België. De club had de succescoach dan ook graag behouden, laat algemeen directeur Dirk Degrean weten. "Frank Vercauteren heeft in zijn gesprek met ons aangegeven dat hij Genk wil verlaten. Wij zeiden hem dat we dat zeer jammer vinden en hem liefst nog een tijdje, zelfs voor altijd, hier hadden gehouden. Maar we moeten rekening houden met de wens van Vercauteren en dus zal hij vertrekken. Dat vertrek heeft niets te maken met een eventueel slecht beleid van Genk. Frank zegt dat het totaalplaatje in Abu Dhabi voor hem klopt. We hadden niet gedacht dat onze coach ons zou verlaten, maar het voetbal zit nu eenmaal vol met verrassingen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd