"Tioté is de grootste blunder van Anderlecht"

Koen Freriks
12 februari 2012, 10:04

Ivoorkust is vanavond in de finale tegen Zambia de grote favoriet om de Afrika Cup te winnen. Bij de Olifanten is Cheick Tioté van grote waarde op het middenveld. De ontdekker van de voormalig speler van Roda JC en FC Twente is niet verrast door de ontwikkeling van de oersterke Ivoriaan.

"Als Cheik speelt is hij een middenveld op zichzelf", aldus makelaar Trimpont in Het Nieuwsblad. "Hij is de sterkste speler die ik ooit gekend heb. Tussen 2005 en 2008 heeft hij voor Anderlecht gevoetbald. En drie jaar hebben ze hem links laten liggen. Hij is de grootste blunder in de aankooppolitiek van Anderlecht. Je kunt zo'n speler misschien enkele maanden negeren, maar toch geen drie seizoenen?"

"Als middenvelder bij Newcastle is hij nu beter dan Biglia. Dat is een goeie speler in de België, maar hij heeft nog niets bewezen in een topcompetitie. Vraag maar eens aan Jovanovic hoe moeilijk het is om te slagen in Engeland. Cheik schitterde onlangs nog in de 3-0-zege van Newcastle tegen Manchester United", vervolgt Trimpont.

FC Twente nam Tioté over van Anderlecht, nadat de defensieve middenvelder er net een ijzersterk huurjaar op had zitten bij Roda JC. "Toen hij amper mocht meedoen bij Anderlecht verkochten ze hem toch nog voor 2,5 miljoen euro aan Twente, maar nu is hij 10 keer zoveel waard."

Newcastle United vraagt 25 miljoen euro voor Tioté. Manchester United en City meldden zich al eerder voor de Afrikaan. "Die jongen heeft zijn karakter gevormd op basis van revanchegevoelens tegenover Anderlecht. Voor hem was het voetballen of sterven. Straks volgt hij wellicht Drogba op als aanvoerder van Ivoorkust."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen