RKC Waalwijk bezorgt Willem II kater

13 augustus 2005, 21:43

Voor Willem II is het seizoen begonnen met een fikse domper. De ploeg van trainer Robert Maaskant verloor op eigen veld  de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk met 1-2. Rick Hoogendorp scoorde tweemaal voor de Waalwijkers, terwijl doelman Rob van Dijk een strafschop van Martijn Reuser stopte.

Al na negen minuten leek RKC Waalwijk op rozen te zitten, toen Rick Hoogendorp zijn ploeg in Tilburg op voorsprong zette. De Haagse spits, die vorig seizoen vooral in de tweede helft van het seizoen op dreef was, zette zijn eerste kans van het seizoen direct om in een puntgaaf doelpunt. Vlak na rust herhaalde hij dit kunstje en zette hij zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. Deze voorsprong was op dat moment terecht, want Willem II liet zeer weinig zien voor eigen publiek.

Pas na de 0-2 van Hoogendorp werd Willem II wakker. Bij de Tilburgse ploeg was een hoofdrol weggelegd voor Martijn Reuser. De aanvallende middenvelder scoorde de 1-2 en had vervolgens ook een unieke gelegenheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Rob van Dijk keerde echter de strafschop van de ex-Ajacied, waardoor RKC haar voorsprong behield. De ploeg van Adrie Koster speelde op dat moment al met tien man, nadat Feyenoord-huurling Gianni Zuiverloon met twee gele kaarten naar de kleedkamer gestuurd was.

In de slotfase drong Willem II nog flink aan, maar keer op keer bleek doelman Van Dijk niet te passeren. Met dank aan de ervaren doelman sleepte RKC de 1-2 voorsprong naar het eindsignaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen