Schalke geeft titelstrijd nu al op

25 oktober 2005, 04:00

Bij Schalke '04 is het geloof in het kampioenschap verdwenen. De ploeg uit Gelsenkirchen is al enige Bundesliga-ploeg nog ongeslagen, maar heeft door een handvol gelijke spelen inmiddels zeven punten achterstand op koploper Bayern München. Vooral een gebrek aan productiviteit lijkt Schalke te nekken: in tien duels scoorden de Königsblauen slechts elf keer.

Met elf doelpunten in tien duels presteert de voorhoede van Schalke ver beneden peil. Alleen FSV Mainz, FC Nürnberg en Eintracht Frankfurt maakten dit seizoen minder goals dat de ploeg van trainer Ralf Rangnick. Defensief gezien heeft Schalke haar zaakjes wel op orde. De ploeg hoefde tot nu toe slechts zes tegendoelpunten te incasseren en verloor nog geen wedstrijd. Omdat er echter wel zes keer gelijk gespeeld werd, waaronder afgelopen weekend tegen Wolfsburg, lijkt Schalke afgehaakt te zijn in de titelstrijd.

Ook de charismatische manager Rudi Assauer gelooft niet meer in de titelkansen van zijn ploeg. "Natuurlijk zal ook Bayern nog punten laten liggen, maar in principe blijven ze bovenaan staan. Aan het eind van het seizoen zal Bayern vrijwel zeker boven Schalke staan", zegt Assauer.

Dat Schalke de titelstrijd nu al opgegeven lijkt te hebben, is ongetwijfeld een grote teleurstelling voor de fans van de Königsblauen. Deze zomer trok de ploeg nog voor een slordige 15 miljoen Euro nieuwe spelers aan, waaronder internationals Kevin Kuranyi en Fabian Ernst. De ploeg presenteerde zich destijds als grote aanvaller van Bayern München, maar inmiddels lijkt Schalke weer in de underdog-rol te willen kruipen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen