Matig Italië wint niet van negen Amerikanen

Ger
17 juni 2006, 23:01

Na de verrassende overwinning van Ghana op Tsjechië kon Italië goede zaken doen tegen de Verenigde Staten, maar in een wedstrijd met een rode kaart voor Italië en twee voor de Verenigde Staten kwam de ploeg van Marcello Lippi niet verder dan een teleurstellende 1-1. Alberto Gillardino kopte Italië nog wel op voorsprong, maar Cristian Zaccardo scoorde nog voor rust in eigen doel.

De Verenigde Staten begon de wedstrijd veel feller dan Italië. Op alle ballen renden de mannen van Arena en de Italianen konden de bal maar niet in de ploeg houden. Na een kwartier was er de eerste kans van de wedstrijd, toen Bobby Convey de bal over schoot. De ploeg van Marcello Lippi liep steeds verder achteruit kwam er slecht sporadisch uit. Na 22 minuten voetballen kreeg Italië een vrije trap halverwege de vijandige helft. Andrea Pirlo plaatste zich achter de bal en krulde de veelbesproken 'teamgeist' op het hoofd van Alberto Gilardino. De AC Milan-spits kopte vallend binnen en Kasey Keller kon bij de eerste de beste poging direct de bal uit het net halen.

rood rode kaart

Bondscoach Lippi zag zich nog voor rust genoodzaakt orde op zaken te stellen en haalde Francesco Totti, die al een gele kaart had gekregen, naar de kant en bracht Gennaro Gattuso. De verdedigende middenvelder scoorde bij zijn eerste balcontact direct een goal, maar er was echter al gefloten voor buitenspel van Luca Toni. Een paar minuten voor de rust was Pablo Mastroeni met een knal van afstand nog dichtbij 1-2 voor de Verenigde Staten, maar even later was hij de tweede man die met een directe rode kaart kon vertrekken, na een harde tackle op Andrea Pirlo.