Beckham verlaat Real Madrid voor LA Galaxy

Ger
11 januari 2007, 16:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

David Beckham vertrekt aan het eind van het seizoen definitief bij Real Madrid. De 31-jarige middenvelder zal een vijfjarige verbintenis ondertekenen bij het Amerikaanse Los Angeles Galaxy. De Engelsman is de grootste naam die de overstap maakt naar de Major League Soccer, sinds de competitie in 1996 werd opgestart.

"Deze week vroeg Real Madrid me om de beslissing over mijn toekomst kenbaar te maken", aldus Beckham, die sinds 2003 in dienst was van de Spaanse topclub. "Ik had de mogelijkheid om voor twee seizoenen bij te tekenen. Na meerdere opties te hebben besproken met mijn familie en adviseurs heb ik echter besloten om in augustus uit te komen voor LA Galaxy."

De keuze voor Galaxy lag voor de hand. De eigen voetbalacademie van Beckham is in LA gehuisvest. Volgens waarnemers gaat het om één van de grootste contracten in de mondiale sport, goed voor ruim 200 miljoen euro over de gehele periode. Beckham: "Ik wil nu de uitdaging aangaan om het voetbal in Amerika een grote impuls te geven, een land dat even gepassioneerd is op sportgebied als mijn vaderland."

Voormalige voetbalgrootheden als Pele, Franz Beckenbauer en Johan Cruijff gingen Beckham in de jaren zeventig en tachtig in de VS voor. De Nederlanders Dave van den Bergh (Kansas City Wizards) en Ronald Waterreus (New York Red Bulls) spelen eveneens in de MLS.

De oud-international begon zijn loopbaan bij Manchester United. In 1999 won hij met de Engelse formatie de Champions League. "Ik heb in Europa voor twee geweldige clubs gespeeld", legde Beckham uit. "Maar ik heb bewust gekozen voor een avontuur in de Verenigde Staten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen