Blatter wil geen miljoenen uitkeren aan Newcastle

Ger
28 februari 2007, 21:04   Bijgewerkt: 28 februari 2007, 21:23

FIFA-voorzitter Sepp Blatter ergert zich aan de inhaligheid van Newcastle United. De Engelse club wil 9,3 miljoen euro aan schadevergoeding ontvangen voor Michael Owen, die op het WK in Duitsland vorig jaar zwaar geblesseerd raakte. De claim is zes keer zoveel als de FIFA bereid is te bieden.

Het geld moet komen uit het speciale compensatiefonds dat de wereldvoetbalbond woensdag heeft ingesteld voor spelers die op het WK geblesseerd raakten. "Het fonds is hoofdzakelijk bestemd voor spelers van clubs uit de armere landen zoals Angola en Ivoorkust. Het lijkt me dus verkeerd dat een club uit de rijkste competitie ter wereld een beroep doet op het fonds", aldus een boze Blatter.

Owen scheurde zijn kruisbanden in de eerste minuut van de wedstrijd van Engeland tegen Zweden op 20 juni 2006 en heeft sindsdien niet meer op het voetbalveld gestaan. Newcastle ontvangt van de Engelse bond FA ter compensatie van de salariskosten van Owen 75.000 euro per week. Maar Newcastle wil ook geld zien uit het FIFA-fonds om de kosten te dekken van de vervanger van Owen, Obafemi Martins. De Nigeriaan kostte United 15 miljoen euro.

"Newcastle zegt dat ze Owen moesten vervangen door ean andere speler, maar dat is niet eerlijk", zei Blatter. "Volgens de transferregels is de Engelse bond verantwoordelijk voor de speler. Bonden moeten ervoor zorgen dat spelers die meedoen aan het WK voldoende verzekerd zijn. We bieden Newcastle desondanks 1,4 miljoen euro en dat is ons laatste bod."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen