Metalurg ziet aanval op buitenlandersregeling mislukken

6 maart 2007, 13:43   Bijgewerkt: 6 maart 2007, 13:50

Metalurg Donetsk opende een week geleden de aanval op de, volgens haar, onwettelijke buitenlandersregeling in de Oekraïnse competitie. De club van Co Adriaanse was van mening dat de restrictie die de Oekraïnse voetbalbond de clubs oplegt, wat betreft het opstellen van buitenlandse spelers, in strijd is met de wet. In het wetboek staat immers dat buitenlanders dezelfde rechten als Oekraïners hebben. De regeling houdt in dat de clubs acht buitenlandse spelers mogen opstellen. De ploeg uit Donetsk nam hier geen genoegen mee.

Opmerkelijk genoeg wierp oud-Feyenoorder Georgi Demetradze zich op als vertegenwoordiger van de Oekraïense subtopper. Hij zag zijn pleidooi echter hopeloos mislukken. De rechtbank vond dat Metalurg geen poot had om op te staan. Demetradze en zijn raadsmannen zijn van plan in beroep te gaan tegen de uitspraak. Ze zijn desnoods van plan de zaak aan te kaarten bij het Europese Hof voor Mensenrechten.

Advocate Olga Zhukovskaya reageerde namens de voetbalbond: "Deze beslissing zal ons helpen het Oekraïens voetbal te redden." Zhukovskaya vervolgde: "De spelers uit dit land zelf zouden anders problemen krijgen om in het eerste team te spelen. Dat zal een negatief gevolg hebben voor het niveau van ons nationale elftal. 

Bron: Reuters

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen