Ajax wil kansen niet opnieuw laten liggen

Ger
29 augustus 2007, 14:49   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:09

In de competitie scoorde Ajax er tegen De Graafschap en Heerenveen lustig op los, tegen Slavia Praag bleef de teller twee weken geleden op nul staan. De Tsjechen zegevierden in Amsterdam met 0-1, waardoor de ploeg van Henk ten Cate woensdagavond moet scoren om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

"We hebben in de Eredivisie twaalf doelpunten gemaakt en twee treffers tegengekregen. Dat is een mooi doelsaldo voor twee wedstrijden. Het geeft vertrouwen, want tegen Slavia moeten we absoluut scoren", zegt Laurent Delorge tegen FCUpdate.nl. "Voor zowel de spelers als de club is de Champions League heel belangrijk. Iedere speler wil in dat toernooi uitkomen. Ik heb het met Anderlecht meegemaakt en het is de mooiste competitie. Dat smaakt zeker naar meer."

"Het zal moeilijk worden maar ik heb er het volste vertrouwen in. We hebben thuis genoeg kansen gekregen en dat zal daar ook vast gebeuren", aldus Delorge, die weet dat Ajax ook verdedigend goed voor de dag moet komen. "We spelen vrij aanvallend en dan geef je ook ruimte weg. Het doelpunt dat Heerenveen tegen ons scoorde had wellicht te maken met een mindere concentratie. Zolang je er meer maakt dan de tegenstander is er niets aan de hand."

Klaas Jan Huntelaar, tegen Slavia opnieuw diepe spits, vult aan: "Verdedigend laten we inderdaad nog wel eens een steekje vallen. Zo vroeg in het seizoen is het niet realistisch om al een topvorm te verwachten. Maar we laten Slavia niet nog een keer glippen. We hebben in de eerste wedstrijd de rekening gekregen voor het niet benutten van de vele kansen. Slavia was wel effectief en scoorde vanaf elf meter."

De Oranje-international is positief over de Uruguayaanse aanwinst, die zondag tegen Heerenveen nog twee keer trefzeker was. "Luis is een goede speler met veel creativiteit", vindt Huntelaar. "Hij is direct al heel belangrijk geworden voor de club. We voelen elkaar op het veld aan, maar we kunnen dat nog sterk verbeteren door veel samen te trainen."

In de heenwedstrijd kreeg Huntelaar een uitgelezen kans om Ajax aan de leiding te schieten. Een door Suárez versierde strafschop werd door de Dremptenaar echter niet benut. "De eerste dagen na de wedstrijd heb ik nog wel aan die penalty gedacht. Nu niet meer, de concentratie gaat uit naar de return. We moeten zorgvuldiger met onze kansen omspringen. In de competitie gaat het uitstekend. We staan op twaalf goals en het hadden er eigenlijk nog meer moeten zijn."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen