Allardyce en Eriksson halen hun gram

Koen Freriks
12 augustus 2007, 09:15   Bijgewerkt: 12 augustus 2007, 11:18

Sam Allardyce en Sven-Göran Eriksson zijn twee veelbesproken trainers en vaak het mikpunt van kritiek bij de Engelse pers. Beide oefencoaches vonden deze zomer in respectievelijk Newcastle United en Manchester City een nieuw avontuur. Op de meest uiteenlopende vlakken kregen de heren er van langs. Maar na afloop van hun gewonnen openingsduels waren de rollen even omgedraaid.

Allardyce moest met Newcastle aftrappen tegen Bolton Wanderers, de club waar hij van 1999 tot 2007 actief was. 'Big Sam' won met 3-1 van de Wanderers en nam daarmee sportieve revanche op Bolton-voorzitter Phil Gartside. Gartside haalde in een interview voorafgaand aan de wedstrijd namelijk flink uit naar zijn voormalig werknemer. De preses beweerde dat de supporters bij Bolton verveeld waren geraakt door de speelstijl van Allardyce.

Maar zaterdag was het uitgerekend Newcastle dat verreweg het beste spel speelde. Iets wat natuurlijk goed uitkwam voor Allardyce, die nog even een haal in de richting van Gartside maakte. "De Bolton-voorzitter heeft veel over me gezegd en ik ben erg teleurgesteld in zijn uitlatingen. Maar daden spreken harder dan woorden. We hebben ze van het veld geveegd en de wedstrijd gewonnen", vertelde een ietwat rancuneuze Allardyce.

Eriksson

Eriksson

Een mooie gelegenheid voor Eriksson om eens even flink tegengas te geven richting de Engelse pers. "Het kunnen alleen stomme mensen zijn geweest, die hebben gezegd dat ik mijn aankopen niet goed kende. Oké, ik heb ze niet allemaal negen of tien keer aan het werk gezien, maar ik heb een grote scoutingsstaf en heb zoveel mogelijk video's bekeken. De nieuwe eigenaar heeft me niet gevraagd direct het kampioensschap te winnen, tenminste niet dit seizoen, of om Europa in te gaan, maar we zullen wel zien hoe het loopt als mijn team volledig klaar is", toonde Eriksson zich strijdbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen