Chelsea met veel moeite langs Birmingham

Koen Freriks
12 augustus 2007, 16:34   Bijgewerkt: 12 augustus 2007, 16:54

Chelsea is het seizoen begonnen met drie punten, maar overtuigend was het allerminst. Tegen promovendus Birmingham werd met veel moeite een 3-2 overwinning behaald. Al mag de eerste zege van de Londenaren wel als verdiend worden beschouwd.

Nederlander Daniël de Ridder beleefde zijn debuut bij Birmingham. De ex-Ajacied mocht een kwartier voor tijd invallen, maar viel vlak voor het einde van de wedstrijd weer uit. De rechterspits moest zijn debuut beëindigen na een grove charge.

Chelsea was de ploeg die, zoals ook wel verwacht mag worden, het spel maakte. Birmingham keek toe, maar scoorde wel twee keer vrij plots. Na een kwartier spelen kopte Mikael Forssell op gelukkige wijze raak tegen zijn oude club. Ook in de 36ste minuut moest keeper Petr Cech het afweten. Olivier Kapo vuurde een snoeihard schot af, wat de Tsjechische goalie kansloos liet.

Maar Chelsea verdiende haar overwinning, omdat het eigenlijk de gehele wedstrijd domineerde. De ploeg van trainer José Mourinho maakte het zichzelf toch moeilijk, door niet de score verder uit te breiden. Maar de treffers van Claudio Pizarro, Florent Malouda en Mickaël Essien bleken toch voldoende voor de zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen