Herbouwd City wint, Bolton en Middlesbrough onderuit

Koen Freriks
11 augustus 2007, 18:18   Bijgewerkt: 11 augustus 2007, 19:22

De grote schoonmaak bij Manchester City heeft direct zijn vruchten afgeworpen. De vele miljoenen die de nieuwe trainer Sven-Göran Eriksson uitgaf aan spelers, blijken niet voor niets te zijn geweest. Uit bij West Ham United wonnen The Citizens met 2-0, dankzij twee nieuwelingen. Rolando Bianchi en Geovanni stelden met hun goals de eerste drie punten van het nieuwe seizoen veilig.

West Ham begon weinig overtuigend aan haar openingswedstrijd. City daarentegen was goed op stoom en kwam na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong. Een indrukwekkende demarrage van Elano, overgekomen van Shakhtar Donetsk, maakte het mogelijk voor Bianchi om de 1-0 binnen te glijden.

The Hammers kwamen vervolgens sterk terug, waren via Dean Ashton dicht bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleek City over de langste adem te beschikken. Geovanni, jawel... ook een nieuwkomer, stelde drie minuten voor tijd met een laag schot de zege veilig. 

Blackburn Rovers won bij Middlesbrough (2-1) en zag bovendien André Ooijer een geslaagde rentree in de competitie maken. De Nederlandse verdediger was door een zware kuit- en enkelblessure lang uit de roulatie.

Obafemi Martins was bij Newcastle United de gevierde man. Mede dankzij twee treffers van de Nigeriaanse aanvaller werd Bolton Wanderers, toch de nummer zeven van vorig seizoen, eenvoudig opzij geschoven (3-1).

Uitslagen wedstrijden 16.00 uur:

West Ham United Manchester City 0-2

Bolton Wanderers Newcastle United 1-3

Derby County Portsmouth 2-2 

Everton Wigan Athletic 2-1

Middlesbrough Blackburn Rovers 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen