Onbegrip en verslagenheid bij Ajax na Europese eliminatie

5 oktober 2007, 07:00   Bijgewerkt: 5 oktober 2007, 10:39

Amper vijf maanden geleden leefde Ajax nog in de veronderstelling dat het Champions League zou gaan spelen. De ploeg had ten koste van AZ de play-offs gewonnen en zich daardoor verzekerd van een ticket voor de voorronde van het kampioenenbal. Een mooi Europees avontuur lonkte, maar dat avontuur is uitgelopen op een nachtmerrie. Na nederlagen tegen Slavia Praag en Dinamo Zagreb is Ajax alweer uitgeschakeld. Tegen Dinamo ging het voor Ajax na dertig minuten mis, toen arbiter Clattenburg de bal op de stip legde. "Onterecht, het was maar een schouderduw", oordeelt 'zondaar' Gregory van der Wiel.

Ajax verdedigde donderdag in de Amsterdam ArenA een 1-0 voorsprong. Het plan was dus om in eigen stadion in ieder geval de nul te houden. Dat plan kon na dertig minuten de prullenbak in, toen arbiter Clattenburg een strafschop gaf na een overtreding van Gregory van der Wiel op Mandzukic. "Dat was een dodelijk moment in de wedstrijd", oordeelt Klaas Jan Huntelaar. "Tot dat moment hadden we de wedstrijd eigenlijk wel onder controle, we gaven weinig weg. Maar na die penalty was het ineens over twee wedstrijden gelijk, onze voorsprong was in één klap weg."

Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar

Dit tegendoelpunt sloeg in als een bom, maar toch waren de Amsterdammers zich er van bewust dat er nog niets verloren was. "Het stond gelijk, dus eigenlijk was er nog niets aan de hand", vervolgt Van der Wiel. "We hoefden alleen maar te scoren. En na rust speelden we ook best goed, dat was onze beste periode van de wedstrijd. Ik had bovendien het gevoel dat Dinamo conditioneel minder sterk was dan wij. Maar toen de verlenging eenmaal begon, scoorden ze binnen één minuut twee keer."

Jaap Stam

Jaap Stam

De grote vraag is nu: hoelang werkt deze mokerslag nog na in Amsterdam? "Tsja, dat is afwachten", zegt Huntelaar. "Dat hangt ook een beetje af van de volgende wedstrijd, hoe we daar doorheen komen. Of we mentaal sterk zijn, zal nu moeten blijken."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen