Van Bommel: "Ik maak minder domme overtredingen"

25 oktober 2007, 12:23   Bijgewerkt: 25 oktober 2007, 12:33

Door alle goals, acties en combinaties van vedettes als Franck Ribery, Luca Toni en Miroslav Klose valt het misschien minder op, maar Mark van Bommel is bezig aan een uitstekend seizoen. De middenvelder is ook in het nieuwe Bayern een belangrijke pion, als defensieve middenvelder. Dat is een rol die hem op het lijf geschreven is, zegt de oud-international op de website van Bayern.

"Ik voel me goed in deze rol. Ik speel meer controlerend dan vorig jaar, waardoor ik ook belangrijker geworden ben voor het elftal. Maar omdat ik minder voor het doel van de tegenstander opduik, val ik minder op. Soms lijkt het misschien wel eens, alsof ik helemaal niet meegedaan heb. Toch heb ik het gevoel dat ik veel beter voetbal dan vorig seizoen", zegt de 30-jarige Nederlander.

Opvallend is ook dat Van Bommel dit seizoen, in tien duels, pas één gele kaart kreeg. Dat was afgelopen weekend, op bezoek bij VfL Bochum. Dat is heel wat minder dan vorig jaar, toen hij in 29 competitieduels liefst tien (!) gele prenten kreeg. "Hoe dat komt? Simpel. Ik maak dit seizoen niet meer zo veel domme overtredingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen