EK-weblog: op bezoek bij de Angstgegner

5 juni 2008, 12:39   Bijgewerkt: 5 juni 2008, 21:44

Portugal zit ons al de hele eeuw dwars. In 2001 was de ploeg er mede-verantwoordelijk voor dat 'we' niet naar het WK 2002 mochten, waarna de Zuid-Europeanen ons in de jaren die volgden hoogstpersoonlijk uit het EK 2004 (2-1) en WK 2006 (1-0) knikkerden. Gelukkig is de kans dat Portugal ons ook dit jaar het leven zuur maakt, klein. De ploeg zit aan de andere kant van het schema, waardoor Oranje en Portugal elkaar op z'n vroegst in de finale kunnen treffen. Toch nam FCUpdate.nl alvast een kijkje in het Portugese kamp.

De informatie van de UEFA was al te mooi om waar te zijn. "Elke dag om 16.00 uur zijn twee Portugese spelers beschikbaar voor de media", meldde de Europese bond. Vol goede moed meldden we ons dus in Neuchatel, waar de Portugezen logeren en trainen. Maar al snel werd duidelijk dat we blij gemaakt waren met een dode mus. De spelers die aanschoven waren Paulo Ferreira (al jarenlang wisselspeler bij Chelsea maar voor dit soort gelegenheden wel handig omdat hij vloeiend Engels spreekt) en Armando Petit (een middenvelder die al jarenlang, volkomen kleurloos, deel uitmaakt van de Portugese ploeg. Hij verdient zijn geld bij Benfica). Niet bepaald Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa, Deco, Ricardo Carvalho of Ricardo Quaresma dus.

Maar goed, veertien van de vijftien minuten dat beide spelers wél aanwezig waren, waren ingeruimd voor Portugese media. Pas helemaal op het laatst mochten ook buitenlandse media nog even vier vragen stellen. Let wel: niet vier vragen per journalist, maar vier vragen in totaal. En aangezien er alleen uit Engeland (die mensen hebben natuurlijk toch niets beters te doen, nu Engeland zich niet geplaatst heeft) al twee tv-teams waren, waren deze vier vragen snel op. En Engelsen zijn alleen maar geïnteresseeerd in Cristiano Ronaldo, dus alle vragen gingen over hem.

babe vrouw miss

babe vrouw miss

Werden we dan helemaal niets wijzer van het bezoek aan de Portugezen? Jawel. Ferreira en Petit kijken uit naar de wedstrijd tegen Turkije op 7 juni, vinden Turkije een goede ploeg, hebben veel respect voor de Turken, vinden Zwitserland een mooi land en zijn tevreden over het veld in Neuchatel. Het enige interessante zei Ferreira toen hem gevraagd werd of Portugal eigenlijk wel zonder Cristiano Ronaldo kan. "Ronaldo is, mijn inziens, de beste speler ter wereld. Dus natuurlijk zullen we hem missen, mocht hij om één of andere reden wegvallen of een mindere wedstrijd spelen. Maar ik ga er niet vanuit dat dat gebeurt", aldus Ferreira.

Om 16.19 uur was het feest weer voorbij en stroomde de ruimte weer leeg. Het contrast met Nederland, waar alle 23 spelers eerder die ochtend rustig een praatje maakten met de massaal opgekomen binnen- en buitenlandse media, was groot. Maar goed, de winnaar heeft altijd gelijk. Tijd dus om Portugal weer eens te verslaan. Zondag 29 juni zou een mooie gelegenheid zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen