Gastland Oostenrijk kan ook niet winnen

Ger
8 juni 2008, 19:53   Bijgewerkt: 8 juni 2008, 20:04

Na Zwitserland heeft ook Oostenrijk, het andere gastland van het EK, zijn eerste wedstrijd van het toernooi verloren. Kroatië ging zondagavond in Wenen met de overwinning aan de haal: 0-1. Luka Modric scoorde na slechts vier minuten vanaf de penaltystip het enige doelpunt.

Met een nederlaag van Oostenrijk werd vooraf door veel inwoners van het Alpenland al rekening gehouden. De formatie van bondscoach Josef Hickersberger geniet binnen de eigen landsgrenzen weinig vertrouwen. De cijfers van de FIFA-ranglijst geven voeding aan het pessimisme. Met de 92ste positie is Oostenrijk verreweg het laagst geklasseerde land dat deelneemt aan de Europese eindronde.

Oostenrijk had na de vroege tegengoal moeite om goed in de wedstrijd te komen. De Kroaten bepaalden het tempo, koesterden het meeste balbezit en zagen Mladen Petric een grote kans op een tweede treffer missen. De geheel vrijstaande aanvaller van Borussia Dortmund liet een volley over het doel van Jürgen Macho suizen.

Na een half uur wist Oostenrijk zich te herstellen van de slechte start. De dreiging van het gastland kwam vooral van Sebastian Prödl. De aanvaller van Sturm Graz vuurde van grote afstand al een waarschuwingsschot, waarna hij niet veel later naast kopte uit een vrije trap. Vlak voor de thee was ook Joachim Standfest nog gevaarlijk met een kopbal.

Roman Kienast had Oostenrijk in blessuretijd nog terecht naast Kroatië kunnen zetten. De invaller kopte tot ontzetting van het thuispubliek naast het doel. Voor het gastland zal plaatsing voor de volgende ronde, met Duitsland en Polen nog in aantocht, een flinke klus worden. De Kroaten zullen, ondanks de zege, hun niveau omhoog moeten schroeven om een rol van betekenis op het EK te kunnen spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen