Nigeria walst over Rode Duivels heen

19 augustus 2008, 13:44   Bijgewerkt: 19 augustus 2008, 13:55

België is er niet in geslaagd om de finale van het olympische voetbaltoernooi te halen. De Rode Duivels, die in de kwartfinale zo veel indruk maakten tegen Italië (3-2), gingen in de halve eindstrijd kansloos met 4-1 onderuit tegen Nigeria.

Na het sterke optreden tegen Italië droomde men in België al over de finale, maar tegen Nigeria werd al snel duidelijk dat een plek in de eindstrijd er niet in zat voor onze zuiderburen. De Belgen kwamen er niet aan te pas tegen de sterke Afrikanen, die na een kwartier op voorsprong kwamen via Adefemi. De Nigeriaan tikte van dichtbij binnen, nadat België er niet in slaagde om een bal goed weg te werken.

Ook na de pauze had België, dat aantrad met Jan Vertonghen op de plek van de geschorste Thomas Vermaelen in het hart van de defensie, geen schijn van kans. Nigeria scoorde via Chinedu Obasi Ogbuke Edu (2) en Chibuzor Okonkwo nog drie keer, maar had veel meer doelpunten kunnen maken. Met name invaller Anichebe faalde een aantal keer opzichtig in de afwerking. Bij de stand van 2-0 presteerde hij het zelfs om de bal vanaf amper vijf meter naast een leeg doel te tikken. 

In de slotfase maakte Laurent Ciman er met een fraaie vrije trap nog 4-1 van, maar verder liet Nigeria de Belgen niet komen. Nigeria speelt zaterdag in de olympische finale om de gouden plak, België strijdt een dag eerder om het brons.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen