Zeges voor België, Ivoorkust en Italië op Spelen

10 augustus 2008, 15:46   Bijgewerkt: 10 augustus 2008, 15:59

België heeft zich goed hersteld van de 1-0 nederlaag tegen Brazilië, drie dagen geleden. De Rode Duivels wonnen zondag hun tweede duel tegen China met 2-0. AZ-spits Moussa Dembele maakte vroeg in de wedstrijd de openingstreffer, waarna Kevin Mirallas in de slotfase voor de beslissing zorgde. China eindigde de wedstrijd met negen spelers, na rode kaarten voor Tan Wangsong en Zheng Zhi.

Door deze zege heeft België een zeer goede kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De ploeg heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, dat eerder op de dag met 5-0 van topfavoriet Brazilië verloor, aan één punt genoeg.

Ivoorkust bevindt zich na twee wedstrijden in exact eenzelfde situatie als de Belgen. De Afrikanen verloren hun eerste wedstrijd van Argentinië (2-1), maar herpakten zich met een fraaie zege op Servië (2-4). Oud-Feyenoorder Salomon Kalou en Roda-spits Sekou Cisse scoorden één keer voor Ivoorkust, terwijl Twente-huurling Slobodan Rajkovic zijn eigen keeper passeerde. Als de Afrikanen nu in de laatste groepswedstrijd tegen Australië één puntje pakken, is de kwartfinale bereikt.

Over dat soort dingen hoeft Italië zich geen zorgen meer te maken. De Italianen boekten zondag tegen Zuid-Korea (3-0) hun tweede zege van het toernooi en zijn al zeker van een plek bij de laatste acht. Rossi, Rocchi en Montolivo scoorden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen