Twee jaar celstraf geëist tegen Ajacied Oleguer

Ger
26 september 2008, 13:21   Bijgewerkt: 26 september 2008, 13:39

De openbaar aanklager in Spanje eist een celstraf van twee jaar tegen Ajax-verdediger Oleguer Presas. Mocht de Catalaan veroordeeld worden, dan hoeft hij die straf overigens niet in de gevangenis uit te zitten. Pas bij een veroordeling van meer dan twee jaar verdwijnen mensen zonder strafblad in Spanje achter de tralies.

Oleguer wordt aangeklaagd vanwege het verwonden van een agent bij ongeregeldheden in september 2003 in zijn voormalige woonplaats Sabadell. Een groep bezoekers kreeg daar onenigheid met agenten, die waren gekomen na een klacht over geluidsoverlast. Enkele dienders werden bekogeld met flessen en glazen. Eén agent raakte licht gewond aan zijn elleboog. De oproerkraaiers werden uiteindelijk in de boeien geslagen.

Officieel wordt Oleguer beschuldigd van het plegen van een aanslag op de autoriteiten. De verdediger is één van de elf jongeren die in het beklaagdenbankje zullen komen te staan. De aanklager wil de voormalig speler van FC Barcelona ook een schadevergoeding laten betalen van 450 euro. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak plaatsvindt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen