"Frankrijk zit niet te wachten op Standard Luik"

Ger
13 oktober 2008, 13:24

De Belgische profliga is niet onder de indruk van de dreigende taal van Luciano D'Onofrio, vice-voorzitter van Standard Luik. De Luikenaar met Italiaanse roots is het niet eens met de plannen om het Belgische topvoetbal op te splitsen in een Vlaamse en Waalse tak. "Als dat gebeurt, dan wijken wij uit naar Frankrijk", liet D'Onofrio afgelopen weekeinde weten.

Profliga-voorzitter Ivan De Witte neemt het dreigement met een korrel zout. "Ik ken Luciano D'Onofrio een beetje. Ik denk dat hij met zijn uitspraken vooral een signaal wil geven. Standard heeft er ook alle belang bij dat het in België kan blijven voetballen. Het heeft hier een veel grotere kans om in de Champions League te raken. Trouwens, in Frankrijk zitten ze ook niet te wachten op een Belgische club", meent De Witte in Het Laatse Nieuws.

"Vlaamse clubs moeten overigens geen euro meer steun verwachten als de Belgische voetbalbond de splitsing niet goedkeurt. De splitsing is trouwens ook noodzakelijk willen we met Nederland het WK van 2018 naar hier halen", legt De Witte uit. "Standard heeft zeven miljoen euro gekregen voor zijn jeugdcentrum en ook Bergen en Moeskroen kregen veel Waalse steun. Ze moeten dus niet klagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen