Overzicht: resultaten van onze UEFA Cup-opponenten

20 oktober 2008, 08:00   Bijgewerkt: 20 oktober 2008, 10:29

Komende donderdag moeten vijf Nederlandse clubs aan de bak in het UEFA Cup-toernooi. Kenden deze teams een goede generale repetitie, of is de vorm ver te zoeken? FCUpdate.nl zet de resultaten van dit weekend even op een rijtje.

{image[261255][right-half][]}AC Milan (tegenstander van SC Heerenveen)

AC Milan lijkt op tijd in vorm te zijn voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen, donderdag in het Abe Lenstra Stadion. Vooral dankzij Ronaldinho won de Italiaanse topclub dit weekend met 3-0 van Sampdoria. De Braziliaan maakte de eerste twee doelpunten. In blessuretijd tekende goaltjesdief Filippo Inzaghi voor de 3-0. AC Milan steeg door de overwinning naar de vijfde plek in de Serie A, drie punten achter koploper Inter.

AS Nancy (tegenstander van Feyenoord)

Niet alleen Feyenoord, maar ook tegenstander Nancy is hopeloos uit vorm. Op bezoek bij middenmoter Le Mans verloor de komende tegenstander van de Rotterdamse ploeg met 2-0. Eén van de doelpuntenmakers was voormalig Roda JC-speler Roland Lamah. AS Nancy, dat pas één competitiewedstrijd won, staat slechts zestiende in de Franse competitie.

{image[257948][left-half][]}Aston Villa (tegenstander van Ajax)

Aston Villa speelde in eigen stadion met 0-0 gelijk tegen Portsmouth, een rivaal in de strijd om Europees voetbal. Het meest opvallende aan deze wedstrijd vond plaats buiten de lijnen. Eén van de assistent-grensrechters ging naar de grond, nadat iemand uit het publiek een muntje tegen zijn hoofd gooide. De ploeg uit Birmingham moet hierdoor vrezen voor een forse straf. In de Premier League staat de formatie na dit weekend zesde, zes punten achter koplopers Chelsea en Liverpool. 

Racing Santander (tegenstander van FC Twente)

Naast Aston Villa speelde ook Racing Santander doelpuntloos gelijk, namelijk thuis tegen Deportivo la Coruna. Santander eindigde het duel met tien man, na een rode kaart voor Peter Luccin. Dit gelijkspel was al het zoveelste teleurstellende resultaat van Santander dit seizoen. De ploeg won pas één wedstrijd en staat veertiende.

Dinamo Zagreb (tegenstander van NEC)

NEC is de enige ploeg die tegenover een opponent komt te staan, die in eigen land aan kop staat. Dinamo Zagreb staat eerste in Kroatië, drie punten los van de concurrentie. Dat hadden er vijf kunnen zijn, maar zondag kwam de ploeg niet verder dan 2-2 tegen HNK Sibenik. Josip Tadic en Luis Ibanez maakten de goals voor Dinamo Zagreb, dat na ruim een half uur nog met 2-0 achter stond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen