Van Loen en Nascimento per direct weg bij FC Utrecht

Ger
23 oktober 2008, 14:27   Bijgewerkt: 23 oktober 2008, 15:09

FC Utrecht heeft de samenwerking met assistent-trainers John van Loen en David Nascimento per direct beëindigd. Ook keeperstrainer Maarten Arts en looptrainer Rob Druppers moeten hun koffers pakken.

Willem van Hanegem blijft als enige van de technische staf wel aan. De club maakte tevens bekend dat de oud-international ook volgend seizoen in de Domstad werkzaam blijft. Ton du Chatinier, nu nog coach van zaterdaghoofdklasser Spakenburg, wordt per direct zijn nieuwe assistent. "Met hem hebben we iemand binnen gehaald die zich niet alleen als trainer al volop heeft bewezen, maar die ook de clubcultuur van FC Utrecht goed kent. Wij verwachten veel van dit duo", aldus voorzitter Jan Willem van Dop.

De directie van FC Utrecht wil met de wijzigingen de technische staf naar eigen zeggen van nieuw elan voorzien. Van Dop: "De laatste tijd merkten we dat de onderlinge chemie in de technische staf, maar ook met de spelersgroep, minder werd. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat de samenstelling van de trainersgroep, met uitzondering van de hoofdtrainer, al jaren hetzelfde is. In elk geval vinden wij het verstandig nu in te grijpen."

"Wij bedanken John, David, Maarten en Rob voor hun inzet voor FC Utrecht en wensen hen veel succes", zegt Van Dop. "Ik ben ervan overtuigd, dat ze met hun kwaliteiten en ervaring elders in de voetballerij opnieuw van grote waarde kunnen zijn." De directie van FC Utrecht geeft om vijf uur een persconferentie in Stadion Galgenwaard om de mutaties in de technische staf publiekelijk toe te lichten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen