Preview: twee dagen UEFA Cup-voetbal

3 december 2008, 13:00   Bijgewerkt: 3 december 2008, 13:40

Fans krijgen deze week niet één, maar twee UEFA Cup-avondjes voorgeschoteld. Vanavond spelen NEC en FC Twente tegen respectievelijk Spartak Moskou (uit, 18.00 uur) en Schalke 04 (thuis, 20.45 uur), donderdag neemt SC Heerenveen het om 20.45 uur in eigen stadion op tegen het Portugese Sporting Braga.

Spartak Moskou- NEC (woensdag 18.00 uur, live op TV Gelderland)

Afwezig bij NEC: Brock (knie), Ntibazonkiza (knie), Radomski (enkel), Pothuizen (ziek)

Spartak Moskou is één van de grootste clubs van Rusland en speelt regelmatig in de Champions League. Maar wie denkt dat NEC naar Moskou gaat om de schade te beperken tegen deze sterke tegenstander, heeft het mis. Hoezo, defensieve opstelling? Coach Mario Been kiest tegen Spartak doodleuk voor drie pure aanvallers (Moestafa el Kabir, Joel Tshibamba en Rachid Bouaouzan), mét nog eens een aanvallend ingestelde middenvelder (Lasse Schöne) er achter. Uitgaan van eigen kracht, heet dat. NEC komt niet naar Moskou om de schade te beperken. NEC komt naar Moskou voor drie punten. De aanval is de beste verdediging, moet Been denken.

FC Twente- Schalke 04 (woensdag 20.45 uur, live op Nederland 3)

Afwezig bij FC Twente: Rendla (knie)

Rutten

Rutten

FC Twente heeft met drie punten uit twee groepsduels de knock-outfase binnen handbereik. Een zege op Schalke 04 is normaal gesproken voldoende om verder te bekeren. Mocht het resultaat onverhoopt tegenvallen, dan heeft de Enschedese ploeg nog een laatste confrontatie met PSG in Frankrijk als laatste kans. In de selectie van trainer Steve McClaren is verdediger Slobodan Rajkovic de meest opvallende naam. De Servische huurling van Chelsea kreeg afgelopen zomer een schorsing opgelegd van de FIFA omdat hij tijdens de Olympische Spelen zou hebben gespuugd naar een scheidsrechter. Deze straf werd pas enkele weken geleden opgeheven.

SC Heerenveen- Sporting Braga (donderdag 20.45 uur, live op Nederland 3)

Afwezig bij SC Heerenveen: Kalou (hamstring), Roorda (knie)

In het eigen Abe Lenstra Stadion heeft SC Heerenveen donderdag tegen Sporting Braga een zege nodig om de knock-outfase in zicht te houden. De verdediging van de nummer negen van de Eredivisie vormt echter een serieus zorgenkindje. Dit seizoen moeten de Friezen vrijwel iedere wedstrijd meerdere tegengoals incasseren, met als dieptepunt het 6-0 verlies tegen FC Twente van anderhalve week geleden. In de Nederlandse competitie is slechts hekkensluiter FC Volendam vaker gepasseerd.

Hoewel Sporting Braga allerminst een Europese grootmacht is, staat SC Heerenveen op papier een lastig duel te wachten. De Portugezen bewezen hun sterkte in de eerste groepswedstrijd door de Engelse bekerwinnaar Portsmouth op een pak slaag te trakteren (3-0). De confrontatie met AC Milan in San Siro werd op de valreep met 1-0 verloren. Ronaldinho maakte in de toegevoegde tijd het winnende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen