Heerenveen verder na doelpuntloze remise

Ger
27 augustus 2009, 20:32   Bijgewerkt: 27 augustus 2009, 21:38

Voor SC Heerenveen is de 1-1 bij PAOK Saloniki een stevig cement gebleken voor het bereiken van het hoofdtoernooi van de Europa League. De Friezen hengelden het ticket donderdagavond definitief binnen door de Grieken op eigen veld op 0-0 te houden. Op basis van het uitdoelpunt krijgt het Europese avontuur voor de Nederlandse bekerwinnaar een verlenging.

Heerenveen mocht van geluk spreken dat het de eerste helft zonder tegentreffer afsloot. De Grieken kregen in het lang niet uitverkochte Abe Lenstra Stadion twee grote kansen om op voorsprong te komen. De Serviër Vladimir Ivic kon na een half uur spelen een goede individuele actie niet met een doelpunt bekronen. Enkele minuten later faalde Georgios Fotakis opzichtig. De voormalig Griekse jeugdinternational schoot de bal in vrijstaande positie tegen keeper Martin Lejsal.

chalkias

chalkias

Voor de Friezen liet het ontbreken van de geblesseerde Roy Beerens zich opnieuw voelen. De behendige vleugelaanvaller viel in de eerste wedstrijd tegen PAOK Saloniki uit met een dikke enkel. Zonder de oud-PSV'er mist Heerenveen een speler die een duel met een verrassend moment kan laten kantelen. Sollied probeerde het verlies van Beerens wederom op te vangen door Paulo Henrique te laten beginnen. De acties van de enthousiaste Braziliaan stierven veelal in schoonheid.

savini

savini

Serieus in de problemen kwam de formatie van Sollied na rust niet meer. Alleen Ivic, die uit een hoekschop zijn kopbal over het doel van Lejsal zag vliegen, deed de Friezen nog even schrikken. Al vroeg voordat de Spaanse scheidsrechter Eduardo Iturralde Gonzalez de wedstrijd naar het verleden blies, konden de aanwezige supporters van Heerenveen zich verheugen op een langer avontuur van hun favoriete club in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen