Formule 1-schorsing zit clubeigenaar dwars

Ger
22 september 2009, 09:18   Bijgewerkt: 22 september 2009, 09:56

Mede-eigenaar Flavio Briatore (foto, midden) moet mogelijk vertrekken bij Queens Park Rangers. De positie van de flamboyante Italiaan staat onder druk door zijn levenslange verbanning uit de Formule 1.

Briatore legde vorige week zijn functie als teambaas van Renault neer. Hij wordt door de internationale autosportbond FIA als hoofdverantwoordelijke aangewezen in het schandaal rondom de Grand Prix van Singapore in 2008. De Italiaan gaf destijds coureur Nelson Piquet de opdracht opzettelijk te crashen, zodat eerste rijder Fernando Alonso de race kon winnen.

De levenslange verbanning van Briatore uit de Formule 1 heeft wellicht meer vervelende gevolgen. Hij is al enige tijd mede-eigenaar van het Engelse Queens Park Rangers, maar de regels schrijven voor dat niemand met een schorsing uit een andere sport eigenaar van een club mag zijn.

Brian Mawhinney, voorzitter van de Football League, waarin de eerste, tweede en derde divisie van het Engelse voetbal zijn ondergebracht, heeft al contact gehad met de FIA. Pas wanneer de informatie over de schorsing van Briatore is bestudeerd door de Football League, zal worden besloten of hij zijn positie als mede-eigenaar moet opgeven.

Behalve Briatore zijn ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone en staalindustrieel Lakshmi Mittal mede-eigenaar van de club, die uitkomt in de eerste divisie van het Engelse voetbal. Laatstgenoemde zou volgens de Britse pers de aandelen van Briatore overnemen mocht dat nodig zijn.

Meer nieuws over de Formule 1 lees je op onze andere website: [a,http://f1.gpupdate.net/nl/,_blank,GPUpdate.net].

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen