PSV onnodig onderuit bij Hamburger SV

Ger
18 februari 2010, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft de eerste wedstrijd in de knock out-fase van de Europa League nipt verloren bij Hamburger SV: 1-0. Na een overtreding van Stanislav Manolev tekende Marcell Jansen vanaf elf meter voor het enige doelpunt. PSV kreeg in de tweede helft enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar die bleef uiteindelijk achterwege.

De liefst 3.500 meegereisde PSV-supporters zagen dat trainer Fred Rutten verrassend de ervaren André Ooijer naast de basisopstelling had gelaten. Het centrum van de defensie werd gevormd door Carlos Salcido en Francisco Rodriguez, terwijl Erik Pieters in de HSH Nordbank Arena terugkeerde als linksback. Daarnaast had Rutten op de bank een plaatsje ingeruimd voor de talentvolle Zakaria Labyad.

Door een onhandige overtreding van rechtsback Stanislav Manolev op Mladen Petric kreeg Hamburger SV de 1-0 in de 26ste minuut op een presenteerblaadje. De door arbiter Claudio Circhetta toegekende penalty werd vervolgens vakkundig benut door Marcell Jansen. Omdat Manolev met geel werd bestraft én hij zich geen raad wist met zijn directe tegenstander, mocht Ooijer direct na de pauze alsnog aan de bak.

Van Nistelrooy wist tegen zijn 'oude liefde' geen persoonlijk succes te behalen. Sterker nog, na zijn entree brak juist een uitstekende fase van PSV aan. Ola Toivonen had de gelijkmaker op zijn schoen, maar op aangeven van Dzsudzsak schoot de vrijgelaten Zweed de bal via Rost net naast de paal. Het team van Rutten kreeg daarna nog twee grote kansen, maar Ooijer en Otman Bakkal hadden hun vizier niet scherp staan.

Daardoor verzuimde PSV zich een prima uitgangspositie voor de return te verschaffen. Met een 1-1 hadden de Eindhovenaren volgende week donderdag voldoende aan een doelpuntloze remise om door te bekeren. De 1-0 nederlaag is echter zeker niet het einde van de wereld, zeker gezien de krachtsverhoudingen op het veld in Hamburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen