'Ajax en AZ akkoord over El Hamdaoui'

24 juli 2010, 09:11

Het heeft er alle schijn van dat Martin Jol zijn gewenste spits bij Ajax krijgt. Volgens De Telegraaf hebben de hoofdstedelingen overeenstemming met AZ bereikt over een overgang van Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse goalgetter zou voor circa vijf miljoen euro overstappen van Alkmaar naar de Amsterdam ArenA.

Jol hintte vrijdagavond, onder meer tegenover FCUpdate.nl, dat Ajax woensdag in de Champions League-voorrondewedstrijd tegen PAOK Saloniki misschien al over een nieuwe spits kan beschikken. Een naam noemde hij niet, maar wellicht doelde hij op El Hamdaoui, met wie hij na het duel met Chelsea (3-1, vrijdag) om de tafel zat.

In de onderhandelingen bereikten Ajax en El Hamdaoui nog geen overeenstemming. De AZ-spits zou een te hoog salaris vragen. Jol probeerde hem er vervolgens van te overtuigen dat Ajax hét tussenstation naar de Europese top is en dat El Hamdaoui derhalve water bij de wijn moet doen. De vijf miljoen euro aan transfergeld hoeft Ajax, dat vorig seizoen 20 miljoen euro verlies leed, overigens niet in één keer te betalen.

Verder heeft Jol de Belg Emile Mpenza in het vizier. Daniël de Ridder, Tom de Mul, Leonardo en David Odonkor maken kans op de vacante rechtsbuitenpositie. De drie eerst vermelden speelden kortgeleden nog voor de Noord-Hollandse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen