Anita: "Natuurlijk had ik er bij willen zijn"

24 juli 2010, 10:00

Vanaf zijn vakantieadres in Curaçao, en daarna thuis voor de buis in Nederland, zag Vurnon Anita hoe Nederland afgelopen zomer bijna wereldkampioen werd. Het had niet veel gescheeld of de linksback was er zelf bij geweest, want hij was één van de laatste afvallers voor de mondiale titelstrijd in Zuid-Afrika.

Het is snel gegaan met Vurnon Anita. Een jaar geleden keken weinig mensen naar hem om, maar een uitstekend seizoen op een voor hem nieuwe positie heeft veel veranderd. Van middenvelder is de rechtsbenige Anita nu linksback geworden en op die positie debuteerde hij vlak voor het WK in Oranje. Hij behoorde tot de laatste 26 spelers voor het WK, maar viel op het laatste moment af. Dat was zuur, maar wie denkt dat Anita daardoor met een rotgevoel het WK gevolgd heeft, heeft het mis.

Bondscoach Bert van Marwijk gaf als tweede linksback in de Oranje-selectie, achter Giovanni van Bronckhorst, Edson Braafheid de voorkeur boven Anita. Nu Van Bronckhorst gestopt is en de toekomst van Braafheid onzeker is, moet niemand er van opkijken als Anita vanaf de volgende interland de nieuwe linksback van Oranje is. Zelf wil de Ajacied echter nog niet zo ver vooruit denken. “De bondscoach heeft me gezegd dat ik beeld blijf. Maar het belangrijkste is dat ik stappen blijf maken en mezelf ontwikkel bij Ajax. Als ik hier goed presteer, kom je rest vanzelf”, stelt hij.

Dat sommige spelers vanwege het WK amper vakantie gehad hebben, ziet Anita niet als een probleem. "Een aantal jongens is inderdaad maar zes dagen vrij geweest. Maar ach...ze zijn in ieder geval nog goed in conditie", glimlacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen