Voorzitter AGOVV: "Problemen groot, niet acuut"

Ger
20 augustus 2010, 16:11   Bijgewerkt: 20 augustus 2010, 19:15

Voorzitter Victor Doorn van AGOVV stelt dat de problemen van de club "groot, maar niet acuut" zijn. Een groep investeerders heeft beslag laten leggen op 350.000 euro van de eerstedivisionist. Daarvan is AGOVV dinsdag door een deurwaarder op de hoogte gesteld.

In een schriftelijke reactie meldt Doorn dat de investeerders bang zijn een uitkering uit het spelersfonds van de club mis te lopen. AGOVV verkocht onlangs Nacer Chadli aan FC Twente. Naar aanleiding van die verkoop hebben de investeerders volgens Doorn gezamenlijk recht op circa 225.000 euro. Ook hebben de investeerders beslag laten leggen op de uitkeringen van de televisierechten van AGOVV. Zaterdag staat een gesprek gepland met afgevaardigden van de investeerders die eerder 100.000 euro in het spelersfonds hebben gestort.

Op 6 september dient in Zutphen een rechtszaak in een eerdere beslaglegging op tegoeden van de club. Het Apeldoornse bedrijf Euro Computer Groep stelt nog 47.000 euro tegoed te hebben voor de levering van computers. Volgens directeur Tjeerd-Jan Smit weigert de club al maanden te betalen. In maart liet het bedrijf beslag leggen op een rekening-courant van AGOVV die is ondergebracht bij de KNVB.

AGOVV is een van de zes clubs uit de Jupiler League die dit seizoen punten in mindering kreeg van de KNVB vanwege een slechte financiële situatie. Ze werd na MVV het zwaarst bestraft. AGOVV kreeg zes punten in mindering, MVV zeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen