Barcelona duikt nog dieper in rode cijfers

Koen Freriks
16 oktober 2010, 15:29   Bijgewerkt: 16 oktober 2010, 15:34

De financiële problemen van FC Barcelona blijken groter dan gedacht. De nieuwe voorzitter Sandro Rosell maakte zaterdag tijdens de ledenvergadering bekend dat de Spaanse topclub het afgelopen boekjaar heeft afgesloten met een verlies van 79,6 miljoen euro. 

Zijn voorganger Joan Laporta ging van een compleet andere situatie uit. De oud-preses voorspelde juist een winst van 11,1 miljoen euro. Laporta bleek echter geen rekenwonder. Een onafhankelijk boekenonderzoek bracht de nieuwe cijfers aan het licht. Rosell wil dat Laporta ter verantwoording wordt geroepen. De voorzitter gaf aan dat Barcelona drie jaar nodig heeft om financieel te saneren.

Dat is een ambitieuze doelstelling, aangezien Barcelona in totaal 430 miljoen euro aan schulden open heeft staan. Om aan de salarisverplichtingen te kunnen voldoen, leenden de Catalanen onlangs liefst 155 miljoen euro. "Maar we weten wat we moeten doen om uit de problemen te komen en hopen spoedig positievere cijfers te kunnen presenteren", belooft Rosell in Marca.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen