Hofs: "Vitesse zit nu niet op mij te wachten"

21 januari 2011, 10:37   Bijgewerkt: 21 januari 2011, 12:34

De rol van Nicky Hofs op Cyprus lijkt al uitgespeeld. De middenvelder begon een half jaar terug vol goede moed aan een avontuur bij AEL Limassol, maar sinds de komst van een nieuwe coach slijt Hofs zijn tijd vooral op de bank en dus wil hij zo snel mogelijk weg. Ooit bij Vitesse terugkeren is zijn wens. Of dat echter reëel is, valt te bezien. “Ze halen daar nu spelers van Chelsea en Barcelona.”

limassol

limassol

Dat geldt voor meer Nederlanders, want met het aantal landgenoten dat dit seizoen op Cyprus actief is, kan je bijna een prima Eredivisie-elftal samenstellen. “Ik denk dat het klimaat een belangrijke rol speelt om hier naartoe te komen. Daarnaast wilde ik graag naar het buitenland en AEL kwam op het juiste moment. Het is eigenlijk de eerste keer dat ik uit mijn stad Arnhem ben, maar we hebben het hier hartstikke naar ons zin”, zegt de middenvelder. “De mensen zijn hier veel rustiger en relaxter. ‘Als het vandaag niet komt, gebeurt het morgen wel’, zo denken ze hier.”

Die oordelen maakt Hofs vooral vanaf de zijlijn, want als speler komt hij zelden in actie. Coach Cristiano Bergodi legde hem vast en garandeerde hem een basisplek. Bergodi moest echter al vroeg in het seizoen plaatsmaken voor Mihai Stoichita. In diens plannen komt Hofs niet voor. Beide heren praten zelfs niet met elkaar. “Ik vind dat, wanneer je als coach bij een nieuwe club komt, je eerst gesprekken met je spelers moet aangaan over hoe en wat, maar dat heeft hij niet gedaan”, vervolgt de enkelvoudig international. “Ik heb het een maand aangekeken en toen besefte ik dat ik geen kans ga krijgen. Dan heb ik ook niet zo de behoefte met hem te praten.”

Dat Hofs, bij voorkeur deze maand nog, weg wil bij de vijfvoudig landskampioen is logisch. “De club heeft me twee weken terug gezegd dat ze graag mijn contract wil ontbinden. Daarover zijn we nu in onderhandeling.” Zijn zaakwaarnemer Laros zoekt ondertussen naar een nieuwe club voor de Arnhemmer. Een voorkeur heeft hij niet. “Ik wil gewoon kijken welke aanbiedingen er komen; als voetballer wil je spelen.”

van der kraan

van der kraan

jordania

jordania

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen