De Boer heeft geloof én Alderweireld terug

15 april 2011, 14:37   Bijgewerkt: 15 april 2011, 14:43

Toby Alderweireld kan komend weekend zijn rentree maken bij Ajax. De verdediger is volledig hersteld van de spierblessure die hij drie weken geleden opliep tijdens een training van de nationale ploeg van België en behoort tot de selectie voor de uitwedstrijd tegen NEC, liet coach Frank de Boer vrijdag weten.

"Hij heeft nu twee dagen volledig met de groep meegetraind. Beide trainingen heeft hij goed doorstaan. Hij heeft geen reactie gekregen. Ik ga er daarom vanuit dat hij zondag tegen NEC weer volledig inzetbaar is", zegt hij op de Ajax-website.

De Boer heeft niet alleen Alderweireld weer terug, maar ook het geloof in de titel. Door gelijke spelen van rivalen PSV en FC Twente heeft Ajax de situatie weer bijna in eigen hand. De achterstand op koploper Twente is slechts drie punten. "We moeten beseffen dat er iets moois valt te halen. Iedereen gelooft weer in de titel. De spelers moeten het uiteindelijk doen. Als technische staf kunnen wij alleen maar aangeven. Wat in ieder geval helder is, is dat de komende weken niet mag gebeuren wat laatst op bezoek bij ADO gebeurde. We mogen ons niet meer laten verrassen."

Winnen bij NEC zal echter niet eenvoudig worden, benadrukt De Boer. "NEC doet het goed dit seizoen. Bovendien hebben ze met Björn Vleminckx de topscorer van de Eredivisie in hun gelederen. Er is dus totaal geen reden om ze te onderschatten. Zeker niet nu weer kansen maken op de titel. Dat besef is er wel", aldus de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen