Belgische bond moet na anderhalf jaar betalen

Ger
4 mei 2011, 09:43

Enkele supporters van Germinal Beerschot hebben na anderhalf jaar alsnog geld ontvangen van de Belgische voetbalbond KBVB. Een rechter besliste dat de bond de voetbalfans 1.100 euro moet betalen, omdat de KBVB een wedstrijd van hun favoriete club erg laat verplaatst had.

De zaak dateert al van eind december 2009 toen de bond op het laatste moment het bekerduel van Germinal Beerschot in Gent met een dag uitstelde vanwege de sneeuw. Die uitleg werd echter betwist door de supporters van de bezoekende club. Een deel van hen spande een rechtszaak aan tegen de bond om de kosten te verhalen - en na anderhalf jaar volgde de verheugende uitspraak.

"Het was ons niet om het geld te doen", zegt Lars Noeninckx, voorzitter van de supportersclub, in de Gazet van Antwerpen. "Die wedstrijd werd laat en eenzijdig uitgesteld, zonder ons te horen. Die 1.100 euro is de prijs voor de bussen. De KBVB moet dringend beginnen rekening te houden met de belangrijkste aandeelhouders van het voetbal, namelijk de supporters."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen