Besiktas wint Turkse beker na strafschoppen

Koen Freriks
11 mei 2011, 22:14

Besiktas heeft in een zenuwslopende finale met Istanbul Büyüksehir Belediyespor beslag gelegd op de Turkse beker. De topclub had daar wel strafschoppen voor nodig, omdat de stand na de reguliere speeltijd en verlenging gelijk was (2-2). Simão schoot de winnende penalty binnen.

De wedstrijd begon goed voor Besiktas. Ricardo Quaresma opende de score na ruim een half uur spelen. Daarna beet Istanbul BB echter van zich af. Ibrahim Akin maakte vanaf de stip de gelijkmaker. Gökhan Ünal zorgde even later voor de verrassende voorsprong van de underdog.

Een echte stunt bleef wel uit. Tomas Sivok maakte de belangrijke gelijkmaker, waarna een verlenging noodzakelijk was. Daarin werd niet gescoord, vooral dankzij Istanbul-doelman Kenan Hasagic, die een paar prima reddingen maakte. In de strafschoppenserie moest hij wel toegeven. Het werd 4-3 voor Besiktas.